Home Motivasi Kisah Kaca Pecah

Kisah Kaca Pecah

265
Kisah Kaca Pecah
Kisah Kaca Pecah

Pinggan hiasan kaca ni saya beli kat Istanbul. Baru-baru ni ia jatuh lalu pecah. Saya dah gam balik dah (cuba cari kalau nampak bekas gam tu ?).
.
Masa repair pinggan tu, saya teringat satu quote…
.
“Gelas yang pecah boleh dibaiki, tapi ia tetap takkan sama seperti yg asal”. ?
.
Sama macam TRUST (Kepercayaan). It takes lifetime to build, but only one day to destroy. So, jika ada orang percayakan anda, jangan musnahkan kepercayaan mereka. Kerana once dah dikhianati, mungkin boleh dimaafkan tapi ia takkan sama macam dulu. Setuju kan?
.

Silakan SHARE / TAG post ini kalau mahu ?
.
.
KHALID HAMID @ ABANG LID
www.kayamuda.com
www.forexsebenar.com
.
P/S – Terima kasih kepada mereka yang mempercayai TFS & saya. Really appreciate it. Anda punca kekuatan saya untuk teruskan perjuangan menyampaikan ilmu “KayaMuda” ???

SHARE
Ingin tahu lebih lanjut tentang saya? Klik di bawah: http://www.kayamuda.com/aboutme/

LEAVE A REPLY