Home Kaya Muda Jangan Mengharap!!!

Jangan Mengharap!!!

941
Jangan Mengharap!!!
Jangan Mengharap!!!

1) MARKETING ADALAH SESUATU YANG PERLU DILAKUKAN SECARA BERTERUSAN
.
Cuba tengok Milo. Adakah mereka buat marketing masa kita dah besar berbulu sahaja? Sapa sini dari kecik berhingus minum Milo komen “saya!” Hahaha… gitulah umpamanya. Mau tak melekat “minuman coklat berkhasiat” tu dalam kepala kita ye tak. Ingat air coklat ingat Milo kan? (oh yer mahal giler milo ais kat mamak sekarang ni sob sob…)
.
2) BRAND KITA TAK SEMESTINYA JUAL 1 JENIS PRODUK SAHAJA
.
So, kalau kita jadi ejen, elakkan guna brand produk kita promote tu untuk bisnes kita. Sebab kalau dia bungkus, kita pun bungkus sekali. Seeloknya, jadilah macam Guardian or Watson. Jual barang orang tapi ada brand sendiri yang kukuh. Kan???? So, daripada buat fanpage Jamu Kak Senah Kasi Rapat, kita buat la page Stor Jamu Mantap. Boleh gak jual jamu-jamu lain sekali. Ngerti bapak-bapak ibu-ibu? (Contoh je ni jangan ko gi google plak!)
.
3) NAK MENJUAL, JANGAN MENJUAL
.
Sebaliknya, kongsikan manfaat (bukan ciri-ciri) produk anda. Offer penyelesaian, jangan push product. Banyakkan berkongsi tips dan manfaat, lama-lama sales tu akan datang dengan sendiri. Bila orang tahu apa masalah yg produk kita boleh selesaikan, dan memang kena dengan target market kita (diorang ada masalah tu), maka lama-lama pasti prospek akan beli. Faham?
.
OK, disebabkan anda baca sampai sini, saya bagi “bonus” (bak kata Din kepada Kuzairi dalam drama Patahnya Sebelah Sayap) untuk anda!
.
BONUS – Kita kena buat 1 benda dalam 1 masa. Kena FOKUS! Maruku gambar baby boleh buat sales belas juta setahun. DeXandra pun jual perfume saja juta-juta hasilnya.
.
Ni tidak. Kau elok jual jamu, nampak orang jual nasi lemak awek cun, ko pun gatal join gak buat nasi lemak janda hot. Camne nak konsisten kak oiii?!
.
Semua diatas???? adalah sharing tuan Khalid Hamid aka Abang Lid.
.
Perkongsian Abang Lid selalu mantap, penuh ilmu dan menggeletek jiwa.
.
Abam sangat suka dan Follow > See First
(Lagipun beliau selalu datang ke Sambal Hijau?)
.
Oh iya….katanya lagi jangan terlalu mengharap pada benda yang tak pasti.
.
Cool??
.
Gambar lama Abang Bil yang selalu shopping lauk Restoran Sambal Hijau sambil pegang ‘coq penegham’ Danish’s Food dan hasilnya beliau sangat sado sekarang?

SHARE
Ingin tahu lebih lanjut tentang saya? Klik di bawah: http://www.kayamuda.com/aboutme/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY